Provincie/Streek
Zuid-Holland
Route
Lengte: 43 km
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Horeca
Eethuys De Waag
Eten en drinken in een bjzondere historische omgeving. De Waag werd al in de 14e eeuw gebouwd voor het wegen van handelswaar, ten behoeve van de belastingen.
Overig
Startpunt Bastideroute
Parkeerplaats Bastideroute
Bastideroute
Deze route geeft een schitterend beeld van het Hollandse waterland. Door prachtige polders rijdt u naar oude steden als Gouda en Schoonhoven. Dit is het gebied van de Goudse kaas.
Het woord "Bastide" betekent versterkte middeleeuwse stad. In Gouda en Schoonhoven herkent u nog het stratenpatroon dat karakteristiek is voor zo'n bastide: enkele straten in de lengte, met dwars daarop de dwarsstraten.
Tussen Gouda en Haastrecht rijdt u langs de Hollandse IJssel, van daar voert de route u langs de Vlist (met enkele prachtige molens naar Schoonhoven.
In Gouda, Schoonhoven en Gouderak zijn horeca-gelegenheden. Bij het plaatsje Vlist ligt Café de Vlist, met een terras met uitzicht op de rivier.
Onderweg komt u verschillende kaasboerderijen tegen (zondag gesloten).

Sint-Janskerk
Gotische kerk uit de 16e eeuw, bekend om de zogenaamde "Goudse glazen", grote gebrandschilderde ramen met bijbelse verhalen die (van Spaans-katholieke zijde) verwijzen naar de Tachtigjarige oorlog.
Reeuwijksche Plassen
Beoordelingen
DOehITs:
Bezoekers (19):
7,0
Criteria:
Natuur en landschap:
Interessante punten onderweg:
Leuk met kinderen:
Attracties onderweg:
Horeca onderweg:
Bereikbaarheid per auto:
Bereikbaarheid per openbaar vervoer:
Bewegwijzering van de route:
BekijkenJouw oordeel
Afdrukken