Provincie/Streek
Groningen
Route
Lengte: 46 km
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Meren en Madenroute

Familiepark Nienoord
Gezinsvermaak op de ‘banen’ van een leuk familiepark, of het nu om de scooterbaan, de paardenbaan of de modelspoorbaan gaat. Met een enorme speeltuin dé ideale locatie voor gezinnen met kleinere kinderen.
Stadspark Groningen
Tussen 1913 en 1926 werd dit park aangelegd op initiatief van de Groningse industrieel Jan Evert Scholten. Het werd ontworpen door de lanschapsarchitect landschapsarchitect Leonard Springer en Jan Anthony Mulock Houwer, directeur gemeentewerken, naar wie het laantje is genoemd dat begint bij de oostelijke ingang. Het leidt naar het fraai aan een vijver gelegen stadspaviljoen uit 1926.
Olie- en Korenmolen Woldzigt
De gevelsteen van deze molen geeft aan dat hij in 1852 werd gebouwd door Aukema en Datama. De molen is gebouwd als oliemolen. Het in 2007 gereconstrueerde haventje bij de molen zorgde voor de aanvoer van lijnzaad uit Groningen en de afvoer van de geproduceerde lijnolie naar de verf- en zeepindustrie in Groningen. Enkele jaren na de bouw werd er een steen bijgeplaatst voor het malen van koren.
Leekstermeer
Vanaf de Groningse heb je een mooi uitzicht op dit Drentse meer, dat omringd wordt door riet, grasland, sloten en een enkel bosje. Aan de over van het Letterbertdiep staat hier een uitkijktorentje. Het meer leent zich goed voor ongemotoriseerde watersportactiviteiten.
Leekstermeer
Beoordelingen
Afdrukken